Saker att tänka på innan du köper ett spabad.

Som synes på bilderna nedan är dina designalternativ obegränsade. Vi blir alltid lika imponerade av de kreativa installationer som våra kunder kan komma fram till. Dock finns det vissa grundläggande punkter man behöver tänka på i designprocessen. Vi har skapat en lista med frågeställningar som kan vara till hjälp innan du ringer oss för att diskutera ett eventuellt köp.

Placering

Vill du ha en badtunna som är lätt att nå eller är det viktigare för dig att dra nytta av en fantastisk utsikt om sådan finns tillgänglig? Svaret på denna grundläggande fråga kommer bestämma om din badtunna kommer installeras nära huset eller en bit bort. När man tänker på placering behöver man också tänka på om badtunnan ska vara en fristående enhet eller byggas in i t.ex. ett trädäck eller terrass. Kanske tänker du placera din badtunna så långt bort att elektricitet inte är tillgängligt? Detta är dock inget problem, vårt standard paket med en vedeldad kamin kommer då passa dina behov perfekt. Eller så har du kanske precis köpt ditt drömhus och vill ha den ultimata lyxen på din terrass. En eluppvärmd modell kan då vara den perfekta lösningen, oavsett om det är en fristående enhet på din terrass eller en inbyggt plastinsats som du bekvämt kan kliva ner i.

Användning

Kommer du att njuta av din badtunna dagligen, året runt men oregelbundet, eller endast under särskilda årstider? Ska du använda din badtunna ofta eller sällan? Kommer det att vara många som badar i din badtunna eller endast små grupper som din egen familj? Svaret på dessa frågor kommer att hjälpa dig att bestämma vilket utbildningsalternativ
och vilken rengöringsmetod som är bäst för just dina behov.

Följande uppvärmningsalternativ finns tillgängliga:
1) endast vedeldad,
2) endast elektricitet,
3) eller en kombination av dessa båda alternativ. Din vedeldade kamin kan monteras antingen inuti eller utanför plastinsatsen (upp till 8 meter ifrån). Våra metoder och system för rengöring är: 1) dränering efter varje användning så att ingen rengöring behövs, 2) poolkemi avsedd för badtunnor om du vill hålla vattnet säkert och rent i plastinsatsen för flera bad men inte önskar köpa ett helt system, samt 3) ett fullständigt rengöringssystem med filterpatron kombinerad med ytvattens skimmer för bästa ytvatten rening.

Design

Många tycker att denna del av processen är den roligaste! Det är nu du bestämmer utseendet och ”känslan” för din badtunna. Kanske vill du att din badtunna ska smälta in helt och hållet med den omgivande arkitekturen och landskapet? Eller kanske vill du att din badtunna ska vara i fokus för dina utomhusaktiviteter, kronjuvelen så att säga! Alternativen är oändliga och det är egentligen endast din egen kreativitet som är den begränsande faktorn. Vi har olika exteriöra färgalternativ att välja emellan, eller så kan du hitta din egen personliga färg och till och med måla själv om du önskar. Ytterligare ett val att göra är om du vill installera spotlights/lampor och/eller ett bubbelsystem för dem som vill ha en blandning av badtunna och jacuzzi.

Vi gläds åt att ge våra kunder maximal flexibilitet och uppmuntrar Er att vara en del av designprocessen, men vi är också glada att kunna ge dig stöd och förslag. Av yttersta vikt för oss är att du är nöjd med slutresultatet och att du får flera års nöje med din badtunna.